16. december

16. december brunkager 5

Den 16. december laver jeg brunkager. Lidt godt til ganen hører sig til her i julen. Min søn hjalp med stor ihærdighed, da vi skar brunkagerne ud på vores gamle pålægsskærer og bagte dem i dag.

Opskrift:

125 g. smør, 60 g. mørk sirup, 125 g. brun farin, 1 tsk. potaske,  ½ spsk. koldt vand, 1 ½ tsk. stødt kanel,  ½ tsk. stødt nellike, 1 tsk. ingefær,  ½ tsk. stødt allehånde, 50 g. mandler og 150 g mel.

Kom smør, sirup og brun farin i en gryde og lad det smelte ved svag varme. Udrør potaske i koldt vand. Bland krydderier og mandler i melet. Rør det i smør-sukker massen sammen med potaske. Ælt dejen sammen og tril den til lange ruller med den diamter på ca. 5 cm. Afkøl dem derefter i køleskabet min. 1 døgn.

Skær dem i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i 5-6 min ved 190-200 grader.

16. december brunkager 2

Der vil sikret være nogle derude, som mener småkager holder så bedst i lufttæt og mørk beholder. Det har de sikret ret i, men her hjemme bliver de spist så hurtigt, at det med “mørk” ikke har nogen betydning. Jeg synes det er hyggeligt at pynte beholderne med lidt bånd og kogler og lade dem stå fremme, så længde de er her ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *