Henkog dine solmodne tomater

Henkog dine solmodne tomaterTomatsæsonen er på sit højste og mange har langt flere end de kan nå at spise. Her kommer derfor en kvik guide til at henkoge dine solmodne tomater fra drivhuset. Det er hurigt, nemt og giver dig muligheden for at åbne et glas med solskin på en grå vinterdag.

Du skal bruge:

Sylteglas, tomater, salt, en god olie og evt. lidt krydderier og hvidløg.

Fyld sylteglasset med tomater og press dem gerne godt sammen. Tilføj lidt salt, olie og evt. krydderier og hvidløg. Jeg tilsætter altid lidt basilikum, men andet kan også anvendes.

Hvis du bruger sylteglas med patentlåg og gummiring lukkes glasset helt. Anvendes der glas med metallåg, sættes låget på så det lige sidder fast, men IKKE lukker tæt. Dette er vigtigt, for lukkes glassene helt risikere du glassene eksplodere i ovnen.

Sæt glassene på en plade og ind i ovnen. Herefter tændes ovnen på ca. 100 grader. Når tomaterne koger tages glassene ud, hvorefter de langsomt nedkøles. Sylteglas med metallåg lukkes helt lige efter de er taget ud af ovnen.

Henkog dine solmodne tomater 2

De henkogte tomater smager super godt i kødsovs, lagsagne eller bare som tomatsovs. Vores egne henkogte tomater er en eftertragtet vare herhjemme og jeg henkoger derfor alle de tomater vi kan undvære.  Det tager kun et øjeblik! God søndag derude 🙂

2 Comments on Henkog dine solmodne tomater

 1. Heidi Sodborg
  december 7, 2015 at 22:22 (4 år ago)

  Hej 😀 Elsker din skønne og inspirerende blog. Dog har jeg en lille tilføjelse til denne opskrift. Når man kommer til punket; “Langsomt nedkøling af tomaterne”. Her skal de nedkøles fra 75* til max 7* indenfor 3 timer, for at undgå bakterier mm (fødevarelovgivning)

  Svar
  • Karina Kobæk
   december 7, 2015 at 22:32 (4 år ago)

   👍 rigtig godt input. Tak for det Heidi. Bare ikke put de meget varme glas i koldt vand eller i køleskabet, så revner glasset i værste fald.

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *