“Hullet” i Harre

_MG_2447Jeg har fundet paradis på jorden…. ja da hvert fald så tæt på som man kommer. Denne skønne have “Hullet” i Harre er unik både på grund af sin størrelse, sin udformning og de mange søer. Der er store niveauforskelle på grunden og dette er udnyttet til at skabe en have med søer i mange niveauer og etablerer mange flotte kig udover haven.

"Hullet" i Harre aHaven har områder med to forskellige karakterer. En mere styret og dyrket have del og en mere vild og naturlig have del. Begge virkelig skønne på hver sin måde og etableret med glidende overgange imellem. Længst væk fra huset er der to skønne søer i natur- og skovligende omgivelser.

"Hullet" i Harre bDenne del virker tidsløs…. som om man en trådt ind i en tidslomme, hvor tiden står stille. Det må være vidunderligt, at ligge i robåden og kigge op mod himlen og for en stund glemmer alt omkring og lade stilheden tage over.

"Hullet" i Harre cDen anden del af haven er komponeret med en variation af bede, mindre søer, forskellige store træer og bølgende græsflader imellem.

Søerne i denne del af haven står skarpe og er anlagt med en beplantning, som komplementerer søernes udformning og skaber en visuel sammenhæng til bedene ved huset.

"Hullet" i Harre cVand har altid haft en dragende effekt på mig og er måske også en af grundene til min store betagelse af denne have. At sidde på en bro og lade benene dingle ud over vandet, mens man lytter til den svage rislende lyd af vand, kan jeg aldrig få nok af.

"Hullet" i Harre dStore vaser er anvendt som blikfang og er placeret på nøje udvalgte steder i haven, hvor de er med til at skabe genkendelighed i den ellers meget varierende og store have.

Haven er også fuld med må detaljer, som fanger ens øjne på sin færden. Alle tegn på her bor menesker, som lever for og i haven.

Mit havehjerte er solgt! Som jeg sagde til Åse og Ejvind, hvis de blev trætte af havelivet, så var jeg frisk på at overtage deres paradis ;). Jeg håber, at Åse og Ejvind holder “Åben Have” igen i 2016, for det er virkelig et besøg værd og det ville være mig en stor glæde at besøge deres paradis igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *