Hyldeblomster og hyldeblomstsaft i massevis

Hyldeblomster og hyldeblomstsaft - hyldeblomsterHyld -ønsket eller uønsket vækst?

Her i haven er de velkommne. Jeg synes de er yndefylde med deres lette hvide blomsterskærme og senere deres dybrøde klasser af bær. For mig er de indbegrebet af saft; hyldeblomstsaft og hyldebærsaft.

Hyldeblomster og hyldeblomstsaft - hvidhyld 2

I år er der blevet tilføjet endnu en hyld i haven – Black Lace (Sambucus nigra). Den skaber en smuk variation med løvets unikke udformning og farve i forhold til havens eksisterende buske og træer. Istedet for hvide blomsterskærme, har den de yndigste lyserøde blomster og et findelt, mørke rødt løv.

Hyldeblomster og hyldeblomstsaft i massevis - rød hyld

Hyld for mig betyder hyldeblomst-og hyldebærsaft. Et nødvendt unde i spisekammeret og nu, hvor hylden står i fuld flor er det selvfølgelig tid til at lave hyldeblomstsaft.

Min opskrift på hyldeblomstsaft:

  • 40-50 skærme
  • 1 liter
  • 1 kg sukker
  • 2 citroner
  • 10 gram citronsyrer
  • 5 ml atamon

Jeg kan bedst lide, at opbevarer saften på flaske i spisekammeret og tilsætter derfor lidt atamon. Vælger man at frysesaften ned er atamon ikke nødvendigt.

Hyldeblomster og hyldeblomstsaft - børnehænder

Hyldeblomster og hyldeblomstsaft - saft i gryde

Klip de de tykkeste stilke af skærmene, skær citronerne i skiver og blandt det med sukker, citronsyre og atamon, hvorefter kogende vand tilsættes. Blanding sættes til at trække 3-4 dage på et køligt sted f.eks. i køleskabet eller i et køligt spisekammer, hvor efter den sies og kommes på beholder.

Hyldeblomster og hyldeblomstsaft i massevis - hyld på flaske

Jeg lavede saft af 200 skærme og fik ca. 6 liter saft, til at forsøde livet med den kommende tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *